b1134391-204b-4cb3-a2c8-fff0cd93299a.jpg

Välkomna till Distriktsläkarna Mölndal Vårdcentral och BVC - den nya vårdcentralen i Mölndal vid Jungfruplatsen!

Vi har god tillgänglighet på vår drop-in-mottagning. Här kan du få hjälp med de flesta ärenden av akut art hos specialistläkare i allmänmedicin och distriktssköterska.

 

Vid hög belastning kan drop-in-mottagningen behöva stänga tidigare.

OBS! Tills vidare är vår vanliga drop-in stängd måndag-torsdag

kl. 13.00 - 14.30.

 

Här kan du lista dig.

Öppettider och telefontider

Måndag - torsdag   07.45 - 17.00

Fredag   07.45 - 15.45

 

Drop-in

Måndag - fredag   07.45 - 11.30

                               

Laboratoriet Drop-in

Måndag - fredag   08.00 - 11.00

Kontakta oss

Vårdcentral   031-36 36 130

BVC   031-36 36 135

Jourcentral

När du behöver vård utanför våra öppettider vänder du dig till 

Mölndalsjouren, adress Bergmansgatan 17-23.

 

Öppettider

Vardagar kl 17.00-22.00

Helger och röda dagar kl 10.00-16.00

Tfn 031-87 84 00 

Aktuellt

För närvarande finns inga bokningsbara vaccinationstider avseende covid-19 hos oss i Mölndal. Nya tider läggs ut i webtidböckerna när vi har tillgång på vaccin. Vår hemsida uppdateras kontinuerligt.

Du kan hitta lediga tider och boka tid i Västra Götaland här.

Vaccination covid-19

Folkhälsomyndigheten har prioriterat vilka personer som initialt skall erbjudas vaccination när vaccin anländer till Sverige. De som har störst behov av att skyddas och riskerar att bli allvarligt sjuka kommer att erbjudas vaccin först. 

 

Fas 4

Vaccination erbjuds till alla som fyllt 18 år.

Observera att vaccinationsbokning bara är möjligt för dos 1. Dos 2 ges av samma vaccinatör som gav dos 1.

 

Bokningsbara tider läggs kontinuerligt ut i webtidböckerna när vi har tillgång på vaccin. Tänk på att antalet bokningsbara tider är begränsat, de lediga tiderna kan snabbt ta slut. Om du inte kan boka tid just nu ber vi dig att besöka vår websida igen eftersom uppdateringar kan ske flera gånger per vecka. Observera att om det inte finns några bokningsbara webtider kvar, går det heller inte att boka tid genom att ringa oss.

 

Vi använder alla godkända vacciner som vi har tillgängliga. Du kan boka tid via webtidbok eller genom att ringa oss. Vaccinationen sker på plats på vårdcentralen. Tag med dig fotolegitimation och ifylld hälsodeklaration. Bär helst kortärmat. Efter vaccinationen skall du stanna kvar på vårdcentralen i minst 15 minuter.

Om vädret tillåter kommer vaccinationen att ske utomhus i vår barack.​

Boka tid för vaccination via webtidbokning här.

Om du behöver avboka din vaccinationstid kan du göra det via ovanstående länk till webtidbokningen eller genom att ringa oss.

Det är viktigt att du bokar om din tid om du är sjuk. Du ska inte vaccinera dig om du har symtom på covid-19. Då ska du istället boka tid för provtagning (nedan).

Vi ber dig som ingår i fas 1, fas 2 och fas 3 att kontakta oss, om du inte redan har blivit kontaktad.

För att du ska få ett gott skydd behöver du två doser vaccin med rätt tidsintervall. För Pfizer-BioNTechs och Modernas vaccin ska intervallet vara sju veckor. Du behöver själv planera så att du kan ta båda vaccindoserna hos samma vaccinatör. Om du vaccinerar dig med dos 1 hos oss kommer du även att få tid för dos 2, sju veckor senare. Du kan inte välja ett kortare intervall eftersom vi får vaccinationsdos 2 sju veckor efter att du fått din första dos.

Hälsodeklarationen som du fyller i och tar med till din vaccinatör hittar du här.

Läs mer på 1177.se

Egentest covid-19

Vi erbjuder egentest på patienter med misstänkt covid-19-infektion. Om du har symtom, är exponerad för smitta eller ingår i smittspårning kan du ta ett prov för att veta om du har covid-19-infektion. Du välkommen att boka tid för egentest via webtidbokning.

Om du inte klarar att ta provet på dig själv, inte har BankID eller har barn från 6 års ålder som behöver ta ett prov ber vi dig att kontakta oss på 

tfn 031-36 36 130 för att boka en tid för provtagning.

 

Läs mer om detta och boka tid här.

OBS! Gå inte in på vårdcentralen för att hämta materiel - vänta utanför!

Nationella patientenkäten

Vi vill tacka våra patienter för att ni i den Nationella Patientenkäten 2020 har utsett vår vårdcentral till den bästa i Mölndal. Vi känner oss mycket stolta och jobbar vidare för att vara ännu bättre nästa år! 

Skydd av riskgrupper

Distriktsläkarna i samverkan med Mölndals stad erbjuder personal inom kommunal vård och omsorg regelbunden screening med antigentester för att få reda på om de bär på covid-19-viruset eller inte. Det har visat sig vara ett mycket effektivt sätt för att minska smittspridningen.

Ytterligare information om detta kan du hitta på Mölndals stads hemsida.

Du kan också lyssna till ett inslag i Sveriges Radio P1.

Distriktsläkarna i samverkan med Göteborgs Stad genomför personalscreening på särskilda boenden i Östra Göteborg.

Räddningstjänsten Storgöteborg är en ytterst samhällsviktig organisation och det är mycket angeläget att deras personal kan utföra sina arbetsuppgifter under pågående pandemi. Distriktsläkarna i samverkan med Räddningstjänsten Storgöteborg erbjuder personal inom räddningstjänsten regelbunden screening med antigentester. 

Information om coronavirusinfektion covid-19

 

Vid förkylningsbesvär: 

  • undvik sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar. 

  • Vid infektion med covid-19 blir du oftast inte så sjuk att du behöver kontakta vården. Ring dock din vårdcentral eller 1177 om du känner dig mycket sjuk, är över 70 år eller arbetar inom vård och omsorg. Det är viktigt att du ringer först och inte åker direkt till en 

     mottagning.

  • misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se.

 

Om du har allmänna frågor om covid-19, ring nationella 

informationsnumret 113 13 som är öppet dygnet runt eller läs Folkhälsomyndighetens – frågor och svar.

 

Information in English about covid-19: The Public Health Agency of Sweden's website.

Enhanced Mölndal

Vi tackar Förvarsmakten för mycket snabb tältleverans initialt. Nu skiftar vi fokus till hög uthållighet och vi tackar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för lika snabb och proffsig samverkan i samband med monteringen av den nya modulen utanför vår mottagning. Syftet med modulen är att vi på ett säkert sätt skall kunna undersöka patienter med svårare luftvägssymtom. Ingen med infektionssymtom skall komma in på vårdcentralen. Observera att det först behövs en telefonbedömning och att patienter med lindriga symtom inte behöver söka sjukvård.

VID LIVSHOTANDE TILLSTÅND SKALL DU ALLTID RINGA 112.

dl_logo_molndal.png